program image

Program ASTRA Film Junior

ASTRA FILM Junior, un festival-în-festival, dedicat formării generației următoare de cinefili și realizatori de film documentar, primul și cel mai amplu program de educație audiovizuală prin film documentar din țara noastră, se desfășoară pentru a 13-a oară în Sibiu, în perioada 16-22 octombrie 2023.

Ediţia din acest an conţine o ofertă bogată de filme şi activităţi: copiii și adolescenții vor avea din nou ocazia să se familiarizeze cu limbajul cinematografic documentar și să își dea frâu liber imaginației, atât în săli de cinema tradiționale, cât și în Domul din Piaţa Mare.

În sălile de cinema, elevii au ocazia să vizioneze documentare narative special realizate pentru vârsta lor și să treacă prin experiența vizionării filmului alături de colegi, trăirile fiecăruia dintre ei fiind amplificate de reacția celorlalți. Documentarele sunt atent selectate în așa fel încât elevii să descopere viața contemporanilor lor, din ţară și de pe alte meleaguri, abordând teme importante care i-ar putea preocupa. Ediția din acest an a festivalului oferă din nou, în centrul Sibiului, experiența unică a vizionării de producții imersive. Copiii și adolescenții vor intra în contact cu noile tehnologii și se vor familiariza cu formatul 360˚ . În acest spațiu, filmul înconjoară spectatorul, îi extinde orizonturile și vine ca o completare importantă în educația și percepția fiecăruia.

Pentru a putea procura bilete la proiecţiile 360 din Astra Film New Media trebuie introdus codul de bare aferent unui bilet achiziţionat la unul dintre filmele proiectate la AFF Junior.

evenimente